Home > Agenda > Visusonderzoek en screening op visuele stoornissen bij jonge kinderen
08 oktober, 2018
van: 9.30 tot: 16.30
Utrecht

Screening op oogpathologie en visuele stoornissen bij zuigelingen, peuters en kleuters maakt onderdeel uit van het Basispakket Jeugdgezondheidszorg. Wil jij je vaardigheden vergroten om oogafwijkingen bij jonge kinderen beter te kunnen detecteren? Wil je leren werken volgens de JGZ richtlijn Opsporing Visuele Stoornissen 0-18 jaar? Doe dan deze geaccrediteerde, eendaagse module.

De landelijke JGZ richtlijn ‘Opsporing Visuele Stoornissen 0-18 jaar’ biedt ons handvatten om visuele beperkingen bij het kind te screenen. Maar wil je een visuele stoornis goed detecteren, dan zijn actuele kennis en praktische vaardigheden vereist. Deze module is gericht op beide aspecten.

We starten de dag met een interactieve presentatie over de visuele ontwikkeling en oogafwijkingen bij het kind. Hierbij besteden we ook aandacht aan verwijscriteria en knelpunten. Daarna breng je de theorie in praktijk door de praktische uitvoering van het onderzoek op elkaar te oefenen. Hiervoor neem je zelf een penlight, oogspiegel en afdekbril mee. Ter voorbereiding op de module krijg je toegang tot het e-learning programma VOV, deel 1 en 2.

Kosten: € 395,-

Accreditatie: 6 punten

Meer informatie: NSPOH