Home > Agenda > Overig > Train-de-trainerworkshop voor visusinstructeurs
13 juni, 2018
van: 9.30 tot: 16.30
Utrecht

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Een aios en of JGZ-verpleegkundige dient vaardig te zijn in het opsporen van visuele stoornissen (VOV-methode) en het uitvoeren van het visusonderzoek bij jonge kinderen. Werk jij als arts, orthoptist of verpleegkundig specialist en wil je leren hoe je deze vaardigheden aan hen overdraagt? En hoe je hen kunt toetsen? Doe dan deze workshop.

Je kunt deze workshop volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Dit is nadrukkelijk een train-de-trainer workshop en geen cursus waarbij je je kennis over de VOV-methode opfrist. Kennis over de achtergronden en het uitvoeren van deze screening volgens de richtlijn Opsporing visuele stoornissen wordt dus als bekend verondersteld.

Daarom start deze workshop met een voorbereiding: je leest de richtlijn, volgt de e-learning module VOV en Visusonderzoek en maakt een diagnostische toets. Zo is je kennis over het opsporen van visuele stoornissen opgefrist en kan de nadruk tijdens de workshop liggen op het leren overbrengen van deze vaardigheden op aios en JGZ-verpleegkundige. Je krijgt hierbij feedback van de docent en van de andere deelnemers.

Heb je deze workshop met goed gevolg afgerond? Dan kun je je registreren in het NCJ register voor gecertificeerde VisusInstructeurs. De docent stelt aan het eind van de training vast of je hiervoor in aanmerking komt.

Na afloop van deze eendaagse workshop:

  • kun je als VisusInstructeur binnen je eigen organisatie artsen en verpleegkundigen trainen in het uitvoeren van het Visus- en VOV-onderzoek.
  • weet je hoe je met behulp van een Korte Praktijkbeoordeling VOV en Visus de deskundigheid van deze professionals kunt toetsen.

Meer informatie: NSPOH