Home > Agenda > Overig > Strategie en beleid
03 september, 2018
van: Meerdaagse cursus
Utrecht

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Werk je als beleidsmaker in de publieke gezondheid en wil je leren hoe je in dat complexe veld strategisch opereert? Wil je leren hoe je het krachtenveld analyseert en tot een sterk strategisch beleid komt? Doe dan deze module.

De nadruk ligt in deze module op het belang van het agenderen van gezondheid door alle betrokken partijen. We besteden aandacht aan de wijze waarop beleid en strategie in de volksgezondheid tot stand komen. Hierbij komen alle aspecten aan de orde. Bijvoorbeeld de noodzaak van een gedegen beleidsanalyse en een analyse van het krachtenveld en de afstemming van onderlinge belangen in dat krachtenveld. Ook is er aandacht voor wie de regie voert over de beleidsvorming en wie verantwoordelijk is voor uitvoering van beleid. Tot slot bespreken we de maatschappelijke kosten-batenanalyse. Daarbij brengen we financiële investeringen en materiële effecten in de verschillende maatschappelijke sectoren in kaart.

De verbinding tussen je eigen werk en de inhoud van het programma staat centraal in deze module. Tijdens de bijeenkomsten oefen je met het toepassen van kennis en vaardigheden op situaties en vragen uit je eigen werkpraktijk. Daarnaast werk je aan een casus uit je eigen werksituatie, waarvoor je een strategisch beleidsplan ontwikkelt dat je in een presentatie uiteenzet.

Meer informatie en inschrijven op de website van de NSPOH