Home > Agenda > ‘Van wijk tot wetenschap 2017: samen ontwikkelen’
23 november, 2017
van: 9.00 tot: 18.00
Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Doe mee:


Hét kenniscongres voor samenwerking in de brede jeugdhulp

De kinder- en jeugdpsychiatrie heeft een grote hoeveelheid betrouwbare kennis voorhanden. Voor jeugdigen die hulp nodig hebben is in veel gevallen bekend welke hulp in hun geval effectief is.

Maar hoe passen we deze kennis als samenwerkingspartners efficiënt toe?
Hoe ontstaat er een gedeelde werkwijze met de jeugdgezondheidszorg, POH-ggz en huisartsen én met nieuwe partners, zoals de lokale teams, Veilig Thuis en het onderwijs?
Welke initiatieven tot samenwerking zijn er al en kunnen een startpunt zijn voor anderen?

‘Samen ontwikkelen’ luidt het thema van de tweede editie ‘Van wijk tot wetenschap’, hét kenniscongres voor samenwerking in de brede jeugdhulp. Na het succes van 2016 zet het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie een volgende stap, samen met de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

>> Bekijk het impressiefilmpje van 2016

Op 23 november 2017 presenteren duo’s van deskundigen hun samenwerkingsinitiatieven tussen jeugdpsychiatrie, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, gemeenten en jeugdregio’s, jeugdbescherming, onderwijs en huisartsenzorg. Denk aan een huisarts en een wijkteammedewerker, een medewerker jeugdgezondheidszorg en een intern begeleider, een beleidsmedewerker van een gemeente en een psychiater. U ontdekt hoe zij samenwerken en samen ontwikkelen om kinderen en jongeren effectiever hulp te kunnen bieden. Daarnaast geven wetenschappers korte presentaties van onderzoeksresultaten die kunnen bijdragen aan effectieve jeugdhulp.

In drie rondes kunt u workshops volgen, op de website van het Kenniscentrum vindt u alle workshopbeschrijvingen.

Van wijk tot wetenschap: hét kenniscongres voor de jeugdhulp en het startpunt voor nieuwe samenwerking.

Kosten: 

Vroegboekkorting Leden: € 230,-; Niet-leden: € 280,-

Na 14 juli: Leden: € 275,-; Niet-leden: € 325,-

Noteer 23 november en ‘s-Hertogenbosch alvast in uw agenda en meld u uiterlijk 14 juli aan om gebruik te maken van de vroegboekkorting.

> Workshops op een rij   
>> Direct aanmelden  

 Accreditatie wordt aangevraagd