Home > Agenda > Praten met pubers
18 januari, 2018
van: 10.00 tot: 17.00
Pullman Cocagne, Eindhoven

Als hulpverlener praat je met regelmaat met pubers. Je ziet ze immers als cliënt, maar bijvoorbeeld ook als kind, broertje of zusje van een cliënt of als stagiair. Soms bekruipt je echter het gevoel dat je vooral tegen ze praat, maar niet mét ze. Als professional (maar ook als ouder) begrijp je immers niet altijd even goed wat zich in de puberwereld afspeelt.

Bijvoorbeeld omdat anno 2017 een belangrijk deel van de communicatie via social media verloopt. Ook de jeugdcultuur verandert permanent.

Wat speelt zich af in hun brein en in hun leefwereld? Hoe verhoud je je tot hun social media gebruik? Hoe zet je gaming in om over seksualiteit te praten? En hoe stel je normoverschrijdend of zelfs delinquent gedrag aan de orde, zonder het contact met deze jongeren kwijt te raken? Deze en verschillende andere vragen staan centraal tijdens deze praktijkgerichte studiedag waar vijf landelijke experts uit wetenschap en praktijk in zullen gaan op het communiceren met pubers. Deze en verschillende andere vragen staan centraal tijdens deze praktijkgerichte studiedag waar vijf experts in zullen gaan op het functioneren van pubers en hoe hiermee om te gaan.

Meer informatie en inschrijven op de website van euroregionaal congresburo