Home > Agenda > Missie / visie – dag AJN voor actieve leden
20 januari, 2018
van: 10.00 tot: 16.30
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Jeugdartsen inspireren en motiveren kun je leren!

Vorig jaar zijn we tijdens de missie/visie dag aan de slag gegaan met ‘de WHY’ van de jeugdarts. We hebben daarvoor informatie verzameld onder jeugdartsen zelf en onze doelgroep. Al deze input hebben we gebruikt om een gezamenlijke beschrijving te maken van het doel van ons vak, ons werk. E.e.a. is afgelopen jaar gebundeld tot een ‘bidbook’ van de jeugdartsen en de AJN: Nu, voor het leven! Wat bij dit proces duidelijk is geworden, is dat we als jeugdartsen en de AJN samen meer kunnen bereiken, maar dan moeten
we elkaar en anderen nog beter en bewuster inspireren en motiveren. Daarop is het programma van deze missie/visie-dag 2018 gestoeld. Want alleen met vele jeugdartsen samen kunnen we bereiken waar het ons uiteindelijk om gaat: dat de jeugd in Nederland zo gezond en veilig mogelijk opgroeien.

In het ochtendprogramma nemen we jullie graag mee in de achtergrond van gedragsverandering, waarom doen we wat we doen? Hoe kun je gedrag beïnvloeden, mensen motiveren en inspireren tot gedragsverandering? Zaken die jeugdartsen in de dagelijkse praktijk toepassen als het gaat om individuele contacten. Maar hoe passen we dit toe op ons eigen gedrag? We gaan vervolgens in groepen uiteen om te discussiëren over diverse thema’s. Hoe inspireren we elkaar om de waarde van het werk van jeugdartsen zichtbaar te maken bij onder andere management, gemeenten, en onze doelgroep Maar ook, hoe kunnen we ons als jeugdartsen, als leden van de AJN, nog beter organiseren om elkaar in het werk te ondersteunen en te motiveren?

Zeer helpend of Essentieel? in het weten hoe je anderen kunt motiveren, is inzicht hebben in je eigen voorkeuren van handelen en inzicht krijgen in de verschillende persoonlijkheidstypen. Op een ontspannen wijze zullen we in het middagprogramma meegenomen worden in de specifieke kwaliteiten en valkuilen per stijl en wat voor effect deze stijlen hebben op de mensen om je heen.

We hopen op een interactieve dag met de actieve leden van de AJN!

Maximum aantal deelnemers: 70

Zie hier programma en verdere informatie: Uitnodiging_ABC_dag_180120_