Home > Agenda > Overig > Kinderorthopediecongres 2019
12 maart, 2019
van: 9.30 tot: 16.30
Cinemec, Ede

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Voor het 9e achtereenvolgende jaar organiseert Scem samen met het Sophia Kinderziekenhuis een congres over Kinderorthopedie.

’s Ochtends staat het pijnlijke been centraal; van heup tot voet. Met de blik vanuit de tweede lijn proberen we voor u een overzicht te geven van de vele mogelijke oorzaken van been- en voetpijn. Eén spreker zal haar promotieonderzoek over patellofemorale pijn toelichten. Is oefentherapie zinvol? Is een MRI nodig om kraakbeenafwijkingen aan te tonen? Door wetenschappelijk onderzoek zullen we daar het antwoord krijgen.

De lunchlezing zal traditioneel plaatsvinden voor de podologen, podotherapeuten en orthopedisch schoenmakers. Eén van de kinderorthopeden zal daarna vervolgen met een overzicht van stand- en lengteafwijkingen van de benen. Wat is nog normaal en waar begint het pathologisch te worden? Wat kan de kinderorthopedisch chirurg in zo’n geval betekenen? De sessie na de theepauze is gereserveerd voor een uitgebreid exposé over sikkelcelziekte door een ervaren kinderarts. Wat is het en welke klachten en problemen kunnen deze patiënten krijgen? De kinderorthopedisch chirurg wordt vaak gevraagd als er pijnlijke gewrichten en mogelijk osteonecrose van de heupkoppen ontstaat.

Tot slot natuurlijk weer een speciale gastlezing. Dit keer zal de flamboyante dr. Boni Rietveld die in den Haag al jarenlang een praktijk heeft speciaal voor dansers en musici, vertellen over zijn bijzondere patiënten.

Meer informatie over het programma en inschrijven: Scem