Home > Agenda > Overig > Kinderorthopedie 2018: scoliose en heup
23 maart, 2018
van: 9.30
Cinemec, Utrecht

Voor het 8e achtereenvolgende jaar organiseren wij een symposium over Kinderorthopedie. Deze keer pakken we twee onderwerpen bij de kop: scoliose en heup/bekkenproblematiek!

In de ochtend staat op dit congres de heup centraal. We zullen veel aandacht besteden aan het nieuwe protocol heupdysplasie van de Werkgroep Kinder Orthopaedie over vroegdiagnostiek en behandeling van heupdysplasie. Het manklopende kind blijft een uitdaging voor de 1e lijn. De vaak uitgebreide differentieel diagnose zal interactief met de zaal besproken worden d.m.v. beeldmateriaal. De kinderorthopedisch chirurg die gepromoveerd is op epifysiolysis capitis femoris zal u de state of the art vertellen over de afgegleden heupkop. Na deze ochtend zult u niet meer onzeker zijn over wanneer u naar de 2e lijn moet verwijzen.

In de middag staat de scoliosepatiënt centraal. De orthopedisch chirurgen voor wervelkolom afwijkingen praten u graag bij over de etiologie, vroegdiagnostiek en – behandeling. De Physician Assistant zal u praktische handvaten aanreiken over oefentherapie, corsetbehandeling en de psychologische begeleiding van adolescenten met een scoliose.

Informatie en inschrijven op de website van Scem