Home > Agenda > Jaarlijks Congres – Vroegsignalering bij baby’s – 4e editie: van wetenschap naar praktijk
28 november, 2018
van: 10.00 tot: 17.00
Pullman Cocagne, Eindhoven

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Het Congres Vroegsignalering bij baby’s staat dit jaar voor een groot deel in het teken van het vertalen van wetenschap naar de praktijk.

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar baby’s en hun ouders. Dit varieert van breinonderzoek tot onderzoek naar gedrag zoals huilen. Ook worden er voortdurend nieuwe interventies of materialen ontwikkeld. Jammer genoeg bereiken de nieuwste inzichten lang niet altijd de werkvloer. Gevolg is dat  professionals niet genoeg kunnen profiteren van de onderzoeksresultaten.

Op dit congres delen verschillende wetenschappers hun inzichten en proberen ze een vertaalslag naar de praktijk te maken. De ochtendsprekers geven een overzicht van wat er recent bekend is over de ontwikkeling van het babybrein en wat er uit het grote Generation R onderzoek is gekomen wat betreft baby’s en hun ouders.

Daarna kunt u drie deelsessies kiezen uit een palet van negen. Variërend van welke kennis er bestaat over zeer jonge kinderen in een complexe echtscheidingssituatie tot onderzoek naar de troostreflex van baby’s en actuele inzichten over borstvoeding.

Kortom een variëteit aan nieuwe data die het werk van professionals van allerlei disciplines met baby’s en hun ouders nog beter kunnen onderbouwen.

Meer informatie: Euregionaal Congresburo