Home > Agenda > Overig > Jaarlijks Congres – Angst bij kinderen en jongvolwassenen
04 april, 2019
van: 10.00 tot: 16.30
Pullman Cocagne, Eindhoven

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Het jaarlijks congres over angst bij kinderen en jongvolwassenen staat dit keer in het teken van school- en sociale angsten.

De omgang met anderen brengt voor veel mensen een bepaalde spanning met zich mee. Wat zal de ander van mij vinden? Pas ik er wel bij? Wat als ik niet aan hun verwachtingen kan voldoen? Hele gewone vragen voor jongeren om zichzelf te stellen als ze zich in een nieuwe sociale situatie begeven. Maar wat als het antwoord op die vragen steeds negatief is? Dan ontstaat sociale angst. Ze gaan dan trillen, blozen en klappen dicht. Omdat ze aannemen dat de anderen hen niet de moeite waard zullen vinden en ze bijvoorbeeld toch niet in staat denken te zijn die spreekbeurt tot een goed einde te brengen, worden zulke situaties vervolgens vermeden. Niet zelden met sociaal isolement, wegzakkende schoolprestaties en verzuim tot gevolg.

Op het congres over angst bij kinderen en jongvolwassenen zullen experts uit wetenschap en praktijk uitvoerig stilstaan bij hoe je hen qua begeleiding, behandeling en onderwijs het beste tot steun kunt zijn.

Informatie en inschrijven