Home > Agenda > DCD en de jeugdarts
19 januari, 2018
De Reehorst Ede,

Kinderen ontwikkelen zich op veel verschillende gebieden. Zo leren ze in hun jonge jaren te bewegen en te spreken. Later leren ze ook om zich te concentreren en om dingen op te slaan in hun geheugen. Deze ontwikkelingsprocessen vormen een kind. Wanneer er problemen ontstaan, is het van belang om voldoende kennis te hebben over het verloop van deze processen.

Doordat DCD (coördinatie-ontwikkelingsstoornis), grote gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van een kind is herkenning, doorverwijzing en behandeling van groot belang. Ook als jeugdarts kun je te maken krijgen met kinderen met DCD. Een tijdige verwijzing, het stellen van de diagnose DCD en de juiste hulp bij het omgaan met DCD voorkomen dat het kind last krijgt van een laag zelfbeeld of bewegingsactiviteiten en sociale situaties vermijdt.

Op 19 januari bij het symposium Motorische ontwikkeling in congrescentrum De Reehorst in Ede zal dhr. Juan Manterola (jeugdarts), aandacht besteden aan DCD, wat betekent het precies? Wanneer zijn onhandigheid en een trage motoriek pluis of niet-pluis? Wat zijn de verwijscriteria en vooral ook wat is de rol van de jeugdarts hierbij. Een dag met een interessant programma voor de jeugdarts. Voor alle informatie over programma en sprekers, klik hier.

De workshop DCD e-learning is voor artsen, therapeuten (en ouders) en is een zinvolle voorbereiding op het symposium Motorische ontwikkeling. Je bent welkom!