Home > Agenda > Overig > Congres Pre- en Neonatale Screeningen (PNS)
17 april, 2018
van: 9.00 tot: 16.45
Rijtuigenloods, Amersfoort

Op dinsdag 17 april 2018 organiseert de afdeling Pre- en Neonatale Screeningen (PNS) van het RIVM Centrum voor Bevolkingsonderzoek het vijfde PNS-congres 2018 met als thema ‘Grenzen (ver)leggen: mogelijkheden en dilemma’s’.

Het doel is om allen die betrokken of werkzaam zijn in het veld van pre- en neonatale screeningen te informeren over actuele ontwikkelingen, maar ook om een blik op de toekomst te werpen, de deelnemers te inspireren en met elkaar in contact te brengen.

Grenzen verkennen, vaststellen en verleggen

Binnen de pre- en neonatale screeningsprogramma’s worden grenzen verkend, vastgesteld en verlegd. Dit hangt nauw samen met het onderzoeksveld, de meest recente ontwikkelingen en mogelijkheden voor innovaties. Om een zo veelzijdig mogelijk programma aan te bieden, waarin al deze aspecten aan bod komen, is gekozen voor het thema ‘Grenzen (ver)leggen: mogelijkheden en dilemma’s’. Tijdens het PNS-congres 2018 belichten we verschillende soorten grenzen: ethische grenzen, grenzen in innovatie, internationale grenzen, en kwaliteitsgrenzen en de impact daarvan op de pre- en neonatale screeningsprogramma’s.