Home > Agenda > Blikvangers en blinde vlekken
08 februari, 2018
van: 9.00 tot: 17.30
Cinemec, Utrecht

Doe mee:


Het organisatiecomité nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij het 4e congres van het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling op donderdag 8 februari 2018 (locatie Cinemec Utrecht). Dit jaar sluiten de Centra Seksueel Geweld weer aan alsmede het in november 2017 opgerichte Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED).
We openen uw ogen met blikvangers en blinde vlekken bij diverse ‘typische’ kindermishandelingspresentaties, en voor meer ongebruikelijke presentaties die initieel juist niet doen denken aan kindermishandeling. Het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling zal een andere invalshoek op kindermishandeling met u delen. Diverse professionals vanuit jeugdgezondheidszorg, huisartsgeneeskunde, diergeneeskunde, forensische geneeskunde en Veilig Thuis geven een TED talk over de impact van een onjuiste diagnose, zowel voor het betreffende kind, als voor de professional. Je gaat het pas zien als je het doorhebt, dus mis het niet: ‘Blikvangers en blinde vlekken’!

Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie zal het congres openen.

In de middag worden er drie simultane sessies met workshops aangeboden. U kunt op de dag zelf een keuze maken vooréén van deze sessies. In deze workshops wordt door diverse professionals dieper ingegaan op medische, psychologische en juridische aspecten rondom het thema ‘De differentiaal diagnose van kindermishandeling, seksueel misbruik en dierenmishandeling’.

De dag wordt afgesloten met “live LECK consulten”; een debat met verschillende sprekers en de aanwezigen over casuïstiek waarbij het LECK om advies is gevraagd.
Het belooft een zeer interactieve dag te worden waarin we veel van elkaar zullen leren.

Kosten: € 173,-

Accreditatie is aangevraagd

Meer informatie en aanmelden: LECK