Home > Agenda > AJN-dag 16 november 2018
16 november, 2018
Gooiland, Hilversum Doe mee

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

De jeugdarts in de lead: onze rol als belangenbehartiger
Opkomen voor de belangen van het kind. Het zit ons als jeugdartsen in de genen. Al in een ver verleden stonden we op de bres voor schoon drinkwater, een fatsoenlijke behuizing en hygiëne voor ieder kind. Nu maken we ons sterk voor een rookvrije jeugd, leeftijdsgrenzen aan alcohol en vaccinaties voor ieder kind. Maar wie is we? Is het een taak voor het AJN-bestuur, de beroepsvereniging, of ook voor de individuele jeugdarts in zijn rol als ambassadeur voor het kind?

Pleitbezorging: samen sterk
Belangen behartigen van het kind is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. De AJN trekt daarom sinds medio 2018 op met de commissie pleitbezorging van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.
Samen maken we ons sterk voor thema’s die zowel kinderartsen als jeugdartsen belangrijk vinden. Tijdens de volgende AJN-dag zoomen we in op de rol van de jeugdarts als belangenbehartiger van het kind, zowel in als buiten de spreekkamer met onder andere bijdragen van Rik van de Weerdt (toxicoloog) met ‘Zin en onzin over de invloed van toxische stoffen op het kind’, Wanda de Kanter (longarts en winnaar ‘Vrouw in de Media-Award’) over haar pleidooi ‘Jeugdarts, kom uìt de spreekkamer!’, en Jan Peter Rake (kinderarts) en Henrike ter Horst (jeugdarts) over de dalende vaccinatiegraad in Nederland. Naast het plenaire programma kunt u een masterclass volgen verzorgd door Doktermedia.nl en sluiten we af met een bijzondere spreker uit Vlaanderen die u ook met uw denkputten confronteert.

Afscheid Mascha Kamphuis
De dag begint met de algemene ledenvergadering, de uitreiking van de dr. A.J. Swaakprijs, de wetenschappelijke voordracht van de winnaar van deze prijs en drie korte wetenschappelijke presentaties. Aansluitend een uitgebreide voordracht van Mascha Kamphuis, die afscheid neemt als voorzitter.

Kortom, een boeiende dag met uiteenlopende sprekers die ons zeker zullen inspireren.
U bent van harte welkom op 16 november in theater Gooiland in Hilversum!

Sandra Gijzen
Jeltje Goudriaan
Gea Jol
Mieke van den Heuvel
Monique van der Veen
Anita Seinen, SCEM