Home > Agenda > Overig > 4e Vroeglezing: Ontwikkelingsgerichte zorg tijdens de eerste levensjaren
28 maart, 2019
van: 16.00 tot: 18.00
Houtzaagmolen De Ster, Molenpark 3, 3531 ET Utrecht

Doe mee:


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Prof. dr. Hugo Heymans verzorgt de vierde editie van de VROEG-lezing. Centraal staan actuele inzichten in de zorg aan kinderen met een lichamelijke aandoening of chronische ziekte. Na afloop een informeel netwerkdiner met spreker en deelnemers.

Tijdens de kindertijd ontwikkelt een kind alle aspecten die een mens in zijn leven nodig heeft. Dit geldt ook voor kinderen die op jonge leeftijd te maken hebben met een ziekte of aandoening waardoor hun ontwikkeling kan stagneren. Het zorgveld – van kinderopvang tot consultatiebureau en van psycholoog tot fysiotherapeut – moet alles uit de kast halen om de ontwikkeling van deze kinderen op een adequate manier te stimuleren en vlot te trekken.

Het belang hiervan is juist door de verbetering van behandelingsmethodes enorm toegenomen. Ruim 90% van de kinderen met een aandoening of chronische ziekte, die dertig jaar geleden nog op jonge leeftijd zouden komen te overlijden, bereiken tegenwoordig de volwassen leeftijd. Een geweldig resultaat. Tegelijkertijd heeft het opgroeien met een ziekte of aandoening grote gevolgen voor de lichamelijke, psychische, emotionele  en maatschappelijke ontwikkeling. Dit stelt ons voor nieuwe uitdagingen op het gebied van behandeling en begeleiding, met name gedurende de eerste levensjaren. Sleutelwoord is ontwikkelingsgerichte zorg.

In zijn lezing biedt Hugo Heymans, puttend vanuit een rijke ervaring op het gebied van onderzoek en behandeling, inzicht in de vele mogelijkheden van ontwikkelingsgerichte zorg en begeleiding. Ook krijgen deelnemers ruim gelegenheid om hun vragen en dilemma’s voor te leggen. Niet alleen tijdens de lezing, maar ook gedurende het informele netwerkdiner direct na afloop.

De deelnameprijs bedraagt, inclusief diner en alle consumpties, € 99,50 (excl. BTW). Voor abonnees op Vakblad Vroeg, ook nieuwe, is de prijs € 89,50.

Opgeven kan via het deelnameformulier, klik hier.