Home > Agenda > Overig > 2e Landelijke Kinderdermatologiedag
20 april, 2018
van: 9.30 tot: 16.30
Congrescentrum Woudschoten, Zeist

Kinderarts en dermatoloog: samen goed in het vel!

Optimale zorg vraagt om het onderling delen van kennis. Maar wanneer stap je als kinderarts op de kinderdermatoloog af en andersom? Welk probleem kun je zelf afhandelen, en wanneer verwijs je door? En hoe weet je elkaar te vinden?

U krijgt antwoord op deze vragen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, gepresenteerd door duo’s van kinderdermatologen en kinderartsen. Zij vragen ook input uit de zaal, dus u doet actief mee. Aan bod komen onder meer wijnvlekken, gepigmenteerde laesies, de huid als signaal van kindermishandeling en huidafwijkingen die duiden op een intern probleem.

Na de lunch maakt u kennis met hoogleraar positieve psychologie Jan Walburg, die inspirerend vertelt hoe wij ons mentaal fit kunnen houden. Daarna gaat u zelf aan de slag in workshops. Hierin onder meer aandacht voor eczeemtherapie anno 2018, voeding en gelijkwaardige gespreksvoering (‘samen beslissen’).

Deze dag is georganiseerd voor kinderartsen, dermatologen en verpleegkundig specialisten, maar wellicht ook interessant voor jeugdartsen met dermatologische belangstelling.

Zie hier voor meer informatie.